Εθνικός Μηχανισμός Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης

Νέα - Ανακοινώσεις

Παράσταση Καραγκιόζη από την Τράπεζα Χρόνου Χαλκίδας

16-6-15 dt karagiozis xalkidaΤην Τρίτη 16/06/2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση ο <<Καραγκιόζης Γραμματικός>> που διοργανώσαμε στο δημοτικό θέατρο Παπαδημητρίου.
Σκοπός της συναυλίας ήταν η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

 

Δωρεά 200 κιλά λουκάνικο από την NUEVO

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου του προγράμματος Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο ΧαλκιδέωνΣυνέργεια  του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, θα ήθελε να ευχαριστήσει για την πολύτιμη συνεισφορά της, την  εταιρεία NUEVO AE, προϊόντα και υπηρεσίες για ζωική παραγωγή, που εδρεύει στη Ν. Αρτάκη.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Ευχαριστήριο Μήνυμα από τη Δομή Παροχής Συσσιτίου Χαλκίδας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου η δεύτερη συνάντηση ωφελούμενων της Δομής Παροχής Κοινωνικών Συσσιτιων του προγράμματος Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας – Συνέργεια του Εργατικού Κέντρου Ευβοιας, με εκπροσώπους της ΕΦΕΕ.
Οι λογιστές Λάμπρου Γιώργος και Καϊμακούδης Γιώργος συνέχισαν τη συμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων αφιλοκερδώς, για να εξυπηρετήσουν τους ωφελούμενους της δομής.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

19 6aimodothsΤο Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας, το οποίο λειτουργούν ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Δήμος Καλλιθέας, συμμετείχε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που διοργάνωσε ο Δήμος Καλλιθέας την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στις 19:00, στην Πλατεία Δαβάκη.

Μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια προκειμένου να γνωστοποιηθεί στο κοινό η λειτουργία και το έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην προσφορά και την αλληλεγγύη προς τους Ανασφάλιστους πολίτες της Καλλιθέας.

«Ένα φάρμακο που σου περισσεύει μπορεί να είναι αναγκαίο για κάποιον συνάνθρωπο μας.»

Κύριο μέλημά μας η υγεία των συνανθρώπων μας!

Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας 

Συνάντηση Ενημέρωσης για την Μεσογειακή Διατροφή από το Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας

19 6diatrofhΤο Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας, το οποίο λειτουργούν ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Δήμος Καλλιθέας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 10:00, στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, συνάντηση ενημέρωσης για την Μεσογειακή Διατροφή καθώς και τα οφέλη της σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση και υπερλιπιδαιμία.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, συμμετείχαν επωφελούμενοι του Κοινωνικού Φαρμακείου με σχετικές παθήσεις στους οποίους και δόθηκαν διατροφικές συστάσεις για την κάθε πάθηση χωριστά.
Ενημερώθηκαν για τους διατροφικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις συγκεκριμένες παθήσεις καθώς επίσης δόθηκαν συστάσεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ειδικότερα έγινε αναφορά στο τι περιλαμβάνει η Μεσογειακή Διατροφική Πυραμίδα, στην κατανομή και την συχνότητα των γευμάτων και στις ποσότητες που μπορούν να καταναλώνουν ημερησίως.
Τους δόθηκε εβδομαδιαίο ημερολόγιο στο οποίο πρέπει καθημερινά να καταγράφουν τις διατροφικές τους συνήθειες, τις ποσότητες που καταναλώνουν, τις ώρες που κάνουν τα γεύματα τους και πόσα λεπτά περπάτημα κάνουν την ημέρα.
Τα ημερολόγια αυτά θα τα συζητήσουμε σε επόμενη συνάντησή μας για να δούμε κατά πόσο έχουν αλλάξει οι διατροφικές τους συνήθειες, η καθημερινότητά τους και πόσο κοντά είναι στο πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κ. Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου και τη Σύμβουλο Διατροφής κ.Βασιλική Στρουζιώτου.

Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας