Εθνικός Μηχανισμός Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης

Συνάντηση Ενημέρωσης για την Μεσογειακή Διατροφή από το Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας

19 6diatrofhΤο Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας, το οποίο λειτουργούν ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Δήμος Καλλιθέας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 10:00, στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, συνάντηση ενημέρωσης για την Μεσογειακή Διατροφή καθώς και τα οφέλη της σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση και υπερλιπιδαιμία.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, συμμετείχαν επωφελούμενοι του Κοινωνικού Φαρμακείου με σχετικές παθήσεις στους οποίους και δόθηκαν διατροφικές συστάσεις για την κάθε πάθηση χωριστά.
Ενημερώθηκαν για τους διατροφικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις συγκεκριμένες παθήσεις καθώς επίσης δόθηκαν συστάσεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ειδικότερα έγινε αναφορά στο τι περιλαμβάνει η Μεσογειακή Διατροφική Πυραμίδα, στην κατανομή και την συχνότητα των γευμάτων και στις ποσότητες που μπορούν να καταναλώνουν ημερησίως.
Τους δόθηκε εβδομαδιαίο ημερολόγιο στο οποίο πρέπει καθημερινά να καταγράφουν τις διατροφικές τους συνήθειες, τις ποσότητες που καταναλώνουν, τις ώρες που κάνουν τα γεύματα τους και πόσα λεπτά περπάτημα κάνουν την ημέρα.
Τα ημερολόγια αυτά θα τα συζητήσουμε σε επόμενη συνάντησή μας για να δούμε κατά πόσο έχουν αλλάξει οι διατροφικές τους συνήθειες, η καθημερινότητά τους και πόσο κοντά είναι στο πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κ. Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου και τη Σύμβουλο Διατροφής κ.Βασιλική Στρουζιώτου.

Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας