Εθνικός Μηχανισμός Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης

Web TV

Μαμά τι μπορούμε να κάνουμε γι` αυτό;
Ο Μάνος γράφει στο ημερολόγιό του για την ημέρα που πέρασε στο σχολείο. Αναφέρεται στους γνωστούς άθλους του Ηρακλή και στον καθημερινό άθλο της Γιάννας, που πάλι δεν είχε φαγητό στο σχολείο...
Πρόκειται για το ενημερωτικό σποτ που δημιούργησε η Νέα Τηλεόραση Κρήτης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων. Η δομή λειτουργεί από το 2013 σε συνεργασία της Αμκε Ξένιος Ζεύς με το Δήμο Χανίων.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που λύνουν την απορία του Μάνου και μας ανοίγουν καθημερινά, με τις χορηγίες τους, το δρόμο για να υποστηρίξουμε πάνω από 400 οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
Εικονοληψία / Διευθ. Φωτογραφίας : Μιχάλης Μπούχλης (DreamOn Cinemtography)
Κείμενα : Κατερίνα Μπικάκη
Οργάνωση Παραγωγής : Βίκη Αρβελάκη

Νέα Τηλεόραση Κρήτης
www.neatv.gr
Ημερομηνία: 19/06/2015
Προβολές: 6644
Ψήφοι: 1
Βαθμολογία: 5/5
Ντοκιμαντέρ
2,5 Χρόνια Μαζί
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας την εταιρεία DA HOUSE (www.dahouse.gr) και όλους τους συνεργάτες της για την πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση του σποτ.

«Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης
2,5 Χρόνια… Μαζί

Στηρίζουμε πάνω από 100.000 συνανθρώπους μας….

- Στα Κοινωνικά Παντοπωλεία…

- Κοινωνικά Φαρμακεία….

- στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους….

- στα Κοινωνικά Συσσίτια….

- στις Τράπεζες Χρόνου….

- στα Κέντρα Υποδοχής Αστέγων & στα Υπνωτήρια

Συνεχίζουμε…. Μόνο με τη δική σου βοήθεια
Πρόσφερε: τρόφιμα, φάρμακα και είδη παντοπωλείου, στις Δομές Δικτύου

Μπες στο Δίκτυο www.koinoniasos.gr
ή τηλεφώνησε από σταθερό τηλέφωνο χωρίς χρέωση στο 801 11 22 444

ΕΣΠΑ, με την Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Ημερομηνία: 15/06/2015
Προβολές: 7333
Ψήφοι: 1
Βαθμολογία: 5/5
Ντοκιμαντέρ
The First Step
Με τη συμμετοχή της Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ και κοινωνικών δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας στη Λέσβο.
Το Πρώτο Σκαλοπάτι είναι ένα ντοκιμαντέρ – καταγραφή του φαινομένου της μετανάστευσης στη Λέσβο, δηλαδή, της εισόδου, της παραμονής, της ενσωμάτωσης ή της περιθωριοποίησης των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα (κυρίως) στο νησί. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται προσπάθεια γραμμικής καταγραφής της πορείας των μεταναστών, από την άφιξή τους στη Λέσβο στα άτομα και τις δομές που τους υποδέχονται αρχικά, μέχρι την καθημερινή τους ζωή. Μέσω της οπτικοακουστικής καταγραφής του φαινομένου αναφαίνονται οι πολιτικές μετανάστευσης της Ελλάδας, οι συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης των μεταναστών, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι όντας σε μια ξένη χώρα, και τέλος, οι δυσκολίες προσαρμογής τους και οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου.
Ημερομηνία: 20/05/2015
Προβολές: 6185
Ψήφοι: 1
Βαθμολογία: 5/5
Ντοκιμαντέρ
25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου - Ελληνική Αντιπροσωπεία - Τηλεοπτικό σπότ
Παραγωγή: Parasol
Σκηνοθεσία: Πάνος Κωστούρος
Μουσική: Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος aka Crest Fallen
Εκφώνηση: Σωκράτης Αντωνάτος

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 15 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ιαπωνία και Αργεντινή).

Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση. Κατά συνέπεια, οι Γιατροί του Κόσμου δρουν με βάση τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας. Το γεγονός όμως ότι διατηρούν την ουδετερότητά τους, δεν τους εμποδίζει από το να μιλούν ανοιχτά για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν οι ίδιοι γίνονται αυτόπτες μάρτυρες.

Αγωνίζονται ενάντια σε κάθε αδικία. Σταθεροί υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αντιτίθενται στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων.

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια συνεχούς δράσης το 2015, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της
Ημερομηνία: 28/04/2015
Προβολές: 6370
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: Καμία
Ντοκιμαντέρ
Κοινωνικές δομές του Δήμου Αμαρουσίου
Οι Κοινωνικές δομές του Δήμου Αμαρουσίου στην υπηρεσία του πολίτη.
Ημερομηνία: 20/04/2015
Προβολές: 6010
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: Καμία
Ντοκιμαντέρ